• Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Vacherin aux Truffes

 33,25 Per stuk (400gr)

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

De Vacherin wordt gemaakt in de Jura, Oost-Frankrijk. De rauwe melk die gebruikt wordt komt van een speciaal koeienras, namelijk de Montbéliard. Deze koeien produceren tijdens de zomermaanden de melk voor de bekende Comté . Wanneer de koeien echter op stal staan loopt de melkproductie terug en wordt er gekozen om een kleinere kaas te maken. U kunt er namelijk vanuit gaan dat er voor elke kilo kaas gemiddeld 10 liter melk nodig is. De kaas wordt alleen gemaakt van oktober tot maart. Op de Vacherin Mont d’or rust een AOC-benaming. Dit betekent dat deze kazen binnen een bepaalde regio gemaakt moeten worden. Ook moet de traditie van het rijpen in een band van sparrenhout worden gehanteerd. Nu kan de Mont d’or op verschillende wijzen worden gegeten. Voor deze variant, hebben we er heerlijke verse wintertruffel aan toegevoegd. Zo krijgt de kaas toch gelijk iets feestelijks.

Extra informatie

Eenheid

Per stuk (400gr)

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button