• Voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Mail ons op info@bourgondischlifestyle.nl

 GUILDE INTERNATIONALE DES FROMAGERS 

Het gilde dat het kaasambacht wereldwijd beschermt 

Guilde Internationale des Fromagers  

Bourgondisch Lifestyle is via maar liefst vier teamleden aangesloten bij het ‘Guilde Internationale des Fromagers’. Het Guilde is een van oorsprong middeleeuws gilde dat als doel heeft het kaasambacht wereldwijd te beschermen. Het is een internationaal netwerk van vakvrienden dat over de hele wereld bij elkaar komt om hun kaaservaringen, kennis en passie te delen, elkaar te inspireren en zo bij te dragen aan de toekomst en bescherming van ambachtelijke kaas.  

Beste Fromager van de wereld 

De enige Maître Fromagers in Nederland 

De titel Maître Fromager is de allerhoogste titel binnen het Guilde Internationale des Fromagers. Evert Schönhage en René Koelman behoren tot het selecte gezelschap van ruim 120 Maître Fromagers die de vereniging wereldwijd kent. Zij zijn tevens de enige Maître Fromagers in Nederland en René ambassadeur voor het Guilde in Nederland.  

Evert is in 2019 Beste Fromager van de Wereld geworden. Met zijn geweldige kennis zorgt hij voor educatie binnen het team van Bourgondisch Lifestyle en moederbedrijf Kaasfort Amsterdam, inclusief de kaascursussen die we voor professionals en consumenten geven. Sjors Mayenburg en Remco Bekkema zijn eveneens lid van het Guilde, zij hebben de titel Garde et Juré.  

Je proeft onze kaasdeskundigheid 

Kennisoverdracht 

Eigenaar van Bourgondisch Lifestyle en Kaasfort Amsterdam René Koelman is als eerste Nederlander ooit benoemd tot Maître Fromager. Vanuit die rol en als ambassadeur van het Guilde Internationale des Fromagers in Nederland jureert hij regelmatig nationale en internationale kaasvakwedstrijden, zoals de World Cheese Award, Beste Kaasspecialist van de Wereld en Beste Kaasspecialist van België. 

Daarnaast geeft hij gastlessen aan horecascholen en vakopleidingen en vervult ook hij een rol binnen de kaascursussen die onder de vlag van moederbedrijf Kaasfort Amsterdam aan professionals en consumenten worden gegeven. 

Met maar liefst vier leden van het Guilde in huis, beschikken we over veel kaasdeskundigheid en dat proef je terug in onze kazen.       

Benieuwd naar de kaas die René vasthoudt?
Whatsapp button