• Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Blu di Alpeggio

 7,44 per 250gr

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

Blauwaderkaas uit Valtaleggio (Italië), gemaakt van rauwe koemelk met een rijping van minimaal 3 maanden. De Blu di Alpeggio is een ‘shout-out’ naar de bekende Gorgonzola en een ode aan de hoge bergtoppen waar de koeien grazen en het dal waar er van de opgehaalde melk kaas wordt gemaakt. De Blu di Alpeggio wordt gemaakt van de melk van Brown-Swiss-koeien die in de zomermaanden op grote hoogtes kruidenrijk gras eten. Na de ondergrondse rijping is de pâte romig, lichtgeel van kleur en is de blauwschimmel goed ontwikkeld. Naast de plantaardige smaken van humus en ui proef je ook de kruidige blauwaders.

Extra informatie

Eenheid

per 250gr

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button