Bleu d’Auvergne

 7,07 per 250gr

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
Categorie:

Beschrijving

Deze traditionele Franse blauwschimmelkaas uit de Auvergne is vervaardigd van rauwe koemelk. De kaas wordt met Penicillium Roqueforti-schimmel ingeprikt, maar heeft zijn oorsprong -rond 1855- ooit gekregen door kaas te bewerken met roggebrood welke moest laten worden beschimmeld. De kaas heeft een stevige structuur en smaakt lekker mild. Goed te gebruiken als dessertkaas, maar ook in de keuken in bijvoorbeeld pasta’s. Daarnaast laat de kaas zich goed smelten voor sauzen. Kortom, een veelzijdige kaas!

Extra informatie

Eenheid

per 250gr

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button