• Voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Mail ons op info@bourgondischlifestyle.nl

Het verhaal van de wijn

Augustus – 2024
Gelber Muskateller 0.0% ‘Flein’ met Ecume de Wimereux

We laten je graag kennismaken met het druivenras Gelber Muskateller, een wit druivenras uit Südsteiermark (Oostenrijk). Dit druivenras is een inheems ras en doet het vooral goed in gebieden die toch wel wat hoger op zeeniveau liggen en waar kalkhoudende mergelbodem te vinden is. Daardoor bouwt de druif fruitaroma’s op die wat weg hebben van rijpe abrikoos en een beetje grapefruit. De schil is relatief dik, waardoor het gemakkelijker diverse aroma’s kan ontwikkelen zoals lychee, munt en een beetje vlierbloesem. Maar bovenal ook de herkenbare muskaatsmaak. De wijnstokken zijn relatief oud en moeten hun best doen om uit de bodem goede voedingsstoffen op te nemen. Daardoor heeft de wijn ook een klein beetje een kruidig karakter. Om die complexe geuren en smaken te behouden, wordt de wijn gepasteuriseerd én gedealcoholiseerd. Zeer verantwoord dus!

Serveer naast de Gelber Muskateller de Écume de Wimereux. Een witflorakaas uit Nord-Pas-de-Calais (Frankrijk) die wordt gemaakt van 100% rauwe koemelk. Deze kaas is bedacht door kaasboeren die langs de Opaalkust in het noorden van Frankrijk werken en wordt met room verrijkt. In dit geval maakt dat de kaas een double-crème. Onder zijn wit donzen dakje vind je veel soepelheid terug. Veerkrachtig met smaken van melk, boter en room. De nasmaak, met een tikkeltje jodium (ietwat ziltig dus), prikkelt het gehemelte.

Als abonnee heb je al voor de eerste fles betaald. Is de ‘Flein’ goed bevallen?
Dan is deze de gehele maand augustus voor € 14,15 per fles te verkrijgen! 

Juli – 2024
Vuurzee Champagne-bier met Vuurzee Camembert

Oké, een beetje een vreemde eend in de bijt… Want bij een wijnabonnement verwacht je dan ook een wijn. In dit geval is het een bier, maar waar ook druiven in terug te vinden zijn!

Vuurzee is een gastronomisch bier, gemaakt met champagne-gist van de Pinot Noir druiven. Na 3-4 maanden rijping ontwikkelt zich een hele fijne mousse die ruikt naar citrusvruchten en banaan. Door het gebruik van champagne-gist heeft Vuurzee een licht lactisch karakter, is zacht en romig qua textuur en heeft aangename bitters door de tannines van de Pinot Noir uit eigen wijngaard. Perfect als aperitief of bij diverse delicatessen als kaviaar, oesters, coquilles en kazen tot foie gras, wagyu en ibérico ham.

Naast de Vuurzee serveren we een halve Vuurzee Camembert. ‘Best of both worlds’ zou je kunnen zeggen… De basis van deze heerlijke fruitige creatie is onze boerencamembert uit Normandië. Na aankomst in Kaasfort Amsterdam laten we deze drenken in Vuurzee. Het lichte zuurtje geeft een mooie fruitige toon aan de kaas. Als laatste voorzien we de kaas van een nieuw korstje in de vorm van broodkruim et voilà, de Vuurzee Camembert is geboren!

Als abonnee heb je al voor de eerste fles betaald. Is de Vuurzee goed bevallen?
Dan is deze de gehele maand juli voor € 28,45 per fles te verkrijgen! 

Whatsapp button