Fransje

 13,80 Per stuk á 220 gram

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
Categorieën: ,

Beschrijving

Fransje is een witflorakaas uit Kockengen, gemaakt van gepasteuriseerde koeienmelk van de Blaarkopkoe. Aanvankelijk maakte Mathilde de kaas in de Fruittuin van West (op de rand van Amsterdam). Nu maakt ze Fransje in Kockengen zelf, dichtbij de boerderij. Fransje wordt gemaakt om meer aandacht te geven aan de weidevogel, die zeer belangrijk is voor de biodiversiteit. Ze eten insecten die het land kunnen aantasten en verspreiden zaadjes, waardoor er een kruidenrijke weide ontstaat. De béste basis voor de koe en dus indirect ook voor de smaak. Fransje wordt lactisch gestremd en bevat dus relatief weinig stremsel. Hierdoor ontstaat een rullige structuur met frisse smaken. Bij langere rijping ontstaat een kleine blauwflora die zorgt voor mineraalachtige smaken.

Extra informatie

Eenheid

Per stuk á 220 gram

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button