Benedictus

 12,28 Per 250 gram

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
Categorie:

Beschrijving

Deze gepasteuriseerde abdijkaas wordt gerijpt in de kelders van de Sint Paulusabdij in het Noord-Brabantse Oosterhout. De melk komt van de eigen koeien die grazen op de landerijen binnen de kloostermuren. De Benedictus is de enige roodbacteriekaas in Nederland die op deze manier gerijpt wordt en een natuurlijke eetbare korst heeft. De roodbacterie geeft de kaas een geheel eigen smaak, geur en (rode) kleur. De kaas heeft een romige textuur en een pikante smaak. Van oudsher wordt dit type kaas gemaakt door benedictijnenpaters in Frankrijk. Ook de Sint Paulusabdij is een benedictijner klooster. Het is daarom dat deze kaas de naam Benedictus heeft gekregen.

Extra informatie

Eenheid

Per 250 gram

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button