• Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Condio di Treviso

 8,80 per 250gr

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

Een aanwinst uit het heuvelachtige gebied ten noordoosten van Treviso. Deze eeuwenoude kaas is ontstaan in de toenmalige meest Serene Republiek van Venetië, waar Treviso onderdeel van was van de 9de eeuw tot de 18de eeuw. In deze tijd verhandelden zij veel kruiden met andere mediterraanse landen. Zij gebruikten deze kruiden onder andere om de kaas mee in te leggen. De kaas die wij hebben geselecteerd wordt na een korte rijping van een week ingelegd met kruiden. Vervolgens wordt hij op stro minimaal 4 tot 6 maanden opgelegd in Treviso. De kaas is gemaakt van gepasteuriseerde volle melk en wordt ingelegd met onder andere de volgende kruiden: verbena, basilicum, marjolein, kardemom, saffraan, kaneel, tijm, kamille en peper. helaas kan de korst niet meegegeten worden.

Extra informatie

Eenheid

per 250gr

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button