Beschrijving
deze kleine geitenkaas met veel karakter is afkomstig uit de Loire. Nadat de melk bij de kaasmaker binnenkomt wordt het stremsel aan de melk toegevoegd. Het proces van stremmen duurt bij deze geitenkaas langer dan normaal,namelijk 24 tot 48 uur. Dit zorgt er wel voor dat wanneer de kaas rijp is, hij ondanks zijn drogere structuur wel een romig mondgevoel geeft. Het kaasje rijpt minimaal 10 dagen, maar is op zijn lekkerst na ongeveer een maand. De “flor naturel” die na een poosje ontstaat is eetbaar en geeft diepgang aan de smaak. De Crottin wordt al op kleine schaal gemaakt sinds 1829, maar hetgeen dit kaasje een echte boost heeft gegeven is het feit dat de druifluis Phyloxera een enorme slag heeft toegebracht aan de druiventeelt in de Loire eind 19de eeuw. Hiermee kwam er veel land vrij om geiten te houden met de mogelijkheid om toch een inkomen te behouden. Nu is de crottin een van de populairste geitenkazen in Frankrijk. De stevige structuur met smaaktonen van hout, noten en champignons zorgen voor een intense smaakbeleving. TIP: Probeer dit kaasje eens geraspt over een salade of pasta…Zalig!