Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
     
Beste fromagers,

Vol trots presenteren wij onze nieuwe nieuwsbrief, gekoppeld aan onze geheel vernieuwde website welke duidelijk laat zien wat er allemaal gebeurt bij Bourgondisch Lifestyle, zowel voor- als achter de schermen en in- en buiten Nederland. Maandelijks gaan wij u op de hoogte houden van bijzondere kazen van de maand, heerlijke combinaties met kaas en onze activiteiten. Mocht u constant op de hoogte willen blijven volg ons dan via twitter http://twitter.com/affineurs
  Bijzonder Hollands

Rijk zijn wij met onze prachtige boeren kazen! De komende maand hebben wij van boer Verweij de graskaas van 2009 welke nu bijzonder goed van smaak is en de boeren overjarige kaas welke 30 maanden heeft gerijpt, een kaas waar wij ook met recht trots op kunnen zijn. Deze kaas heeft nl. prachtige kristallen van melksuikers en eiwitten gevormd welke zorgdragen voor de unieke vijfde smaak en geheel gemaakt volgens Nederlandse traditie. Een must op uw kaasplateau of bij het aperitief. Het mooie van dit zuivelproduct is dat het niet scherp wordt, de kaas toont gulzig zijn fruitigheid, echt uniek: met speciale dank aan meneer, maar vooral aan mevrouw Verweij.
Bijzonder van over de grens

We zitten in een overgangsperiode: nog even en we
ontvangen weer de eerste Vacherins want het najaar is
in aantocht. Maar nu genieten we nog van een mooie nazomer en presenteren wij nog een heerlijk verfrissend kaasplateau waar de volgende kaas niet op mag ontbreken.

A Filetta, dit Franse… sorry Corsicaans kaasje wordt
bereid van volle gepasteuriseerde schapenmelk en wordt
gerijpt met een varenblad genaamd Filetta. Aan de melk
wordt roodbacterie toegevoegd welke na het wassen met
pekelwater tot ontwikkeling komt en zorgdraagt voor
het mooie oranjekleurige huidje en de heerlijke volle
geur van hooi. De kaas wordt gedurende 2 tot 3 weken
door ons nog verder gerijpt in de roodflorakamer met
als resultaat, een volle romige kaas met heerlijke
kruidentonen van al het rijke wat het schaapje heeft
gegeten. “s’hè scurdatu di a filetta”. Zo werd een
Corsicaan aangesproken wanneer hij/zij verfranste en
zijn herkomst zich niet meer herinnerde. Heerlijk te
combineren met een stevige rosé wijn uit het zuiden van
Frankrijk, zoals de houtgelagerde Mourgues de Gres.
 
  Nieuws

Bourgondisch Lifestyle gaat uitbreiden uit met “De Kaasbeleving”: een multifunctionele ruimte waar we trainingen kunnen geven aan de Horeca en waar we proefsessies gaan organiseren met meerdere restaurants en “elkaar inspireren” met mooie combinaties of gerechten. De Kaasbeleving is gesitueerd in het pand naast ons op nr. 122 op De Plantage. De rest van het pand gaan we gebruiken als kantoor om efficiëntie en creativiteit te bevorderen. Graag leiden wij u rond tijdens de volgende Kaasconferentie op 10 oktober a.s.

Latif opgeklommen in het Guilde des Fromagers

Afgelopen juni heeft Latif de gradatie Prud’homme (educateur) mogen ontvangen uit handen van onze voorzitter Roland Barthélemy tijdens het Châpitre welke was georganiseerd in Denemarken. Dit als waardering voor zijn inzet t.b.v. ambachtelijke kazen in de wereld.
Nu nog één stap voor Latif om Maître Fromager te worden: we zijn dan ook bijzonder trots op de ontwikkeling die hij heeft mogen doormaken. Momenteel volgt Latif een cursus bij één van de leraren van de Kaasacademie in de Savoie!
2e Kaasconferentie maandag 10 oktober a.s.

Thema : Traditie en nieuwe techniek
Locatie : Bourgondisch Lifestyle, Plantage 120 A te Beverwijk

Opening: 11.00 uur door Jan van Lissum

Programma: Vanaf 11.00 uur zullen er nationale- en internationale kaasboeren, sommeliers en chefs spreken over traditie en moderne technieken.

Ook de moderne wijn-/spijscombinaties komen aan bod. O.a.: Jacqueline van Liere (Schulten hues), Adrian Zarzo Habraken (Ivy), Alie Doorten (San Mauro olijfolie), Sheridans Cheesemongers (Ierland), Luc Dongé (Brie de Meaux), een aantal Portugese kaasboeren en natuurlijk enkele Nederlandse kaasboeren komen hun visie op kaas en kaascombinaties prijsgeven.

Aansluitend volgt er een proeverij en presentatie van verschillende kaasproducenten uit binnen- en buitenland en bijzondere wijnimporteurs, waaronder: Bacchantes Wijnimport, Winterberg Wijnen, en De Gouden Leeuw Wijnimport. Kaasgerechten van restaurant De Compagnon en
La Stage uit Amsterdam. Tevens is het mogelijk om een rondleiding langs de rijpingskamers en
de nieuwe Kaasbeleving (trainingsruimte) bij te wonen.

Schrijf je in met collega’s via info@bourgondischlifestyle.nl of per telefoon 0251 220332
Proefagenda

De komende weken treft u ons op de volgende proeverijen:

17 & 18 september Castricum Culinair www.castricumculinair.nl
Download hier het programma over Castricum Culinair

19 september Riesling en CO Amsterdam Arena www.duitsewijn.nl

25 september (zondag) Vischmarkt Culinair Harderwijk www.vischmarktculinair.nl

2 oktober (zondag) 23ste Proefschrift Wijnconcours www.thewinesite.nl/evenementen

3 oktober (maandag) Fine Food Professional www.thewinesite.nl/evenementen

3 oktober Najaarsproeverij Residence wijnen
http://82.201.1.10:8080/residence/TradePoint/News/Najaarsproeverij%202011

10 oktober ( maandag) 2e Kaasconferentie bij Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk

16 en 17 oktober Najaarsproeverij bij Wijnimport Bart www.wijnimportbart.nl/nederlands.htm