Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
     
Beste Bourgondiërs,

Gaat de lente dan echt beginnen...? Wij zijn er klaar voor!
Mooi geaffineerde lentekazen en bijzondere wijnen hebben wij voor u geselecteerd.

Heeft u al een idee voor Moederdag?

Speciaal voor uw moeder selecteren wij de lekkerste verrassingen... Kaas, wijn en andere delicatessen. Wat dacht u van een heerlijke champagne rosé met diverse bijpassende kaasjes?
Kom naar de winkel, laat u adviseren en verwen uw moeder met een bijzonder cadeau.

  Bijzondere kazen

Van ver

Queso Gamoneu

Melk: 80% rauwe koemelk en 20% rauwe geitenmelk


Deze Spaanse blauwaderkaas wordt gemaakt in Aturias in het noorden van Spanje. De productie van deze kaas wordt als een van de meest intensieve van Spanje beschouwd. Dit omdat de kuddes ieder jaar naar de hoogste toppen van het Picos gebergte worden gebracht. Tijdens de productie van de kaas worden de kazen maar licht geperst, zodat deze vochtiger en dus ook romiger blijven. Hierna worden de kazen in een hut gelegd, waar zij lichtjes gerookt worden. Het laatste stadium brengen de kazen door in natuurlijke grotten waar de muren bedekt zijn met een natuurlijk penicillium die dan ook in de kazen trekt. De kazen moeten hier minimaal 1 maand rijpen. De kazen worden niet ingeprikt zoals vaak met blauwaderkazen gebeurt. Hierdoor verspreidt de penicillium zich maar beperkt door de kaas. Dit is een mildere blauwaderkaas dan zijn landgenoot, de Cabrales. De smaak is in de aanzet zacht en wordt langzaam iets pittiger met tinten van gras en hazelnoten.

Van dichtbij

Romero

Melk: Koemelk rauw

Een dorpsdokter had teveel rozemarijn in zijn tuin staan en vroeg aan zijn plaatselijke kaasboer of hij er wat mee kon. Daar had die boer, Wim Verweij uit IJsselstein, wel oren naar. Hij experimenteerde wat… et voilà: de Romero was een feit. Een harde boerenkaas, op traditionele Spaanse wijze gerijpt.
Na het persen wordt de kaas door de rozemarijn gehaald en vervolgens weer geperst. Hierna krijgt de kaas een pekelbad van een aantal dagen om vervolgens minimaal 8 maanden te rijpen waardoor je nadien subtiel de rozemarijn terugproeft in de kaas. De Romero past prima op een kaasplateau tijdens diner, maar is ook heerlijk om op zichzelf bij een goed glas wijn te eten.
 
  Wijnen van de maand:

In de maand mei staan alle rose’s op een rij!

Geniet van onze rose’s:





























Le petit pont, Frankrijk nu € 5,00 per fles
(licht, droog klein bittertje)

Cepell rosado nu € 6,40 per fles
(vol, rond, rood fruit framboos aardbei)

Hofmann, Duitsland nu € 8,25 per fles
(bosaardbei, vriendelijk)

Kranz, Duitsland nu € 8,95 per fles
(fris, mineralig, rood fruit)

Mas Carlot rose, Frankrijk nu € 8,50 per fles
(vol, fruitig)

La Citadelle, Frankrijk nu € 10,25 per fles
(droog, pepertje, rozenbottel)

Lady Librije Cata nu € 10,95 per fles
(zacht, rozenbottel, pepertje)

Mourgues du gres les gallets, Frankrijk nu € 9,25 per fles (framboos, zwart wit)

Mourgues du gres les capitelles,
Frankrijk nu € 11,95 per fles (rijk, framboos, getoast)

Auxey Duresses Rose, Frankrijk nu € 28,50 per fles

Bij aankoop van 6 flessen nog een € 1,- extra korting per fles.
Wijntip

De zon die schijnt het is tijd voor...

Vorige maand had ik al een beetje beloofd dat ik op zoek zou gaan naar de mooie lekkerste en de meest fruitige rose´s voor deze zomer. Nou dat is denk ik best gelukt. Wel 10 hebben wij dit jaar in ons assortiment, en er is voor ieder wat wils.

Houdt u van een droge en lichte rosé probeer dan onze Le Petit Pont (deze maand €5,00 per fles).

Houdt u van sappig met een heel klein bubbeltje probeer dan de Kranz rosé (deze maand € 8,95 per fles).

Of iets stevigs met fruit van framboos, probeer dan de Mourgues du gres Capitelles (deze maand € 11,95 per fles).

Maar wilt u echt iets heel speciaals:

Auxey Duresses rose van het huis Dupont Fahn. Dit wijndomein ligt in het ommuurde gehuchtje Clos des Toisières, tussen de bekende dorpen Meursault en Monthélie. Het domein bestaat uit 4 hectare met wijngaarden in Meursault (1,5 ha), Monthélie (1 ha), Auxey-Duresses (1,3 ha) en een klein akkertje van 0,20 ha in Puligny-Montrachet. De rose is gemaakt van pinot noir en pinot nero. De wijn verblijft vervolgens 10 maanden op houten vaten waarvan jaarlijks 10% wordt vernieuwd (dit is dezelfde werkwijze zoals de boer dat doet met zijn Meursault). Haal de fles een kwartier voor gebruik uit de koelkast en u gaat genieten. Het resultaat: een heerlijk glas rosé, getoast, nootachtig, met fruit van sinaasappel. Deze maand voor € 28,50 per fles. Voor meer tips zien wij u graag bij Bourgondisch Lifestyle. Groeten Malou Kleijne
 
Activiteiten

Hieronder vindt u activiteiten waar u ons treft buiten de winkel of proeverijen die plaatsvinden op de volgende locaties!

Pinksterfair in Zeist
Vrijdag 25 mei tot maandag 28 mei

Chefsrevolution bij de Librije in Zwolle
Zondag 3- en maandag 4 juni www.chefsrevolution.nl

Proeverij Ockhuysen, Santpoort
Zondag 10 juni bij Duin en Kruidberg klik hier voor meer informatie

Kookdemonstratie van Moshine Korich, Beverwijk
Zaterdag 16 juni in de Kaasbeleving koken met kaas, Marokkaanse kruiden en olie een smakelijke sensatie! Meer informatie over Moshine http://www.aagjedeken.nl Wij introduceren Moshine zijn Ras el Hanout en de Huile d’argan selectie exclusief bij Bourgondisch Lifestyle

René Koelman & Latif Elmessoussi
En het team van Bourgondisch Lifestyle