Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
 
     
Beste Bourgondiërs,

Vol trots presenteren wij onze nieuwe nieuwsbrief, gekoppeld aan onze geheel vernieuwde
website welke duidelijk laat zien wat er allemaal gebeurd bij Bourgondisch Lifestyle zowel
voor als achter de schermen, in en buiten Nederland. Maandelijks gaan wij u op de hoogte
houden van bijzondere ‘kazen van de maand’, ‘wijnhuis van de maand’ en al onze activiteiten
van Bourgondisch Lifestyle welke uw smaakpapillen doet tintelen. U blijft natuurlijk ook welkom in onze winkel, voor de echt kaasbeleving. Mocht u wekelijk op de hoogte willen blijven volg
ons dan op twitter via @affineurs.
  Nieuws

Bourgondisch Lifestyle breid uit met de Kaasbeleving, een multifunctionele ruimte waar we trainingen kunnen geven aan de Horeca en waar de particuliere klant de volledige kaasbeleving kan beleven. Soms door een presentatie van een boer, of een themaproeverij door onszelf verzorgd.
De kaasbeleving wordt gesitueerd in het pand naast ons, op nr. 122, de rest van het pand gaan we gebruiken als kantoor om efficiëntie en creativiteit te bevorderen.


Latif opgeklommen in het Guilde des Fromagers

Afgelopen juni heeft Latif de gradatie Prud’homme
mogen ontvangen uit handen van onze voorzitter
Roland Barthélemy tijdens het châpitre georganiseerd
in Denemarken, dit als waardering voor zijn inzet tbv ambachtelijke kazen in de wereld, nog één stap voor
Latif om Maître Fromager te worden, wij zijn bijzonder
trots op de ontwikkeling die hij heeft mogen doormaken.
Bijzonder van over de grens

A filetta, dit Franse… sorry Corsicaans kaasje wordt
bereid van volle gepasteuriseerde schapen melk en wordt gerijpt met een varenblad genaamd filetta. Aan de melk wordt roodbacterie toegevoegd welke na het wassen met pekelwater tot ontwikkeling komt en zorg draagt voor
het mooie oranje kleurige huidje en de heerlijke volle
geur van hooi. De kaas wordt gedurende 2 tot 3 weken door ons nog verder gerijpt in de roodflorakamer met
als resultaat, een volle romige kaas met heerlijke
kruidentonen van al het rijke wat het schaapje heeft
gegeten. “s’hè scurdatu di a filetta”. Zo werd een
Corsicaan aangesproken wanneer hij/zij verfranste en
zijn herkomst zich niet meer herinnerde. Heerlijk te
combineren met een stevige rosé wijn uit het zuiden van Frankrijk, zoals de hout gelagerde Mourgues de Gres.
 
  Bijzonder Hollands

Rijk zijn we met onze prachtige boerenkazen. De
komende maand staat op de proeftafel: Graskaas van
boer Verwei. Vreemd misschien,
graskaas in september,
maar deze mooie rijke kaas heeft nu 5 maanden gerijpt
en ook de vetten. Hierdoor ontstaat een romige
boerenkaas vol op smaak vanaf april 2011, de eerste
weken dat de koeien buiten hebben gegrazen. Meneer en mevrouw Verwei bedankt!

 

Wijnhuis van de maand September

Voor de liefhebber van de pure wijnen uit het noorden
van Italië wordt dit de maand om uw slag te slaan.
De gehele maand staat het exclusieve wijnhuis
Ascheri vini uit Bra-Piemonte in de schijnwerpers.
Met loepzuivere wijnen van Dolcetto tot Barolo en
van Langhe Arneis tot Viognier. Laat u informeren over
bijzondere combinaties met onze kazen of met bijzonder gerechten.
 
Activiteiten

De komende weken vind u ons bij de volgende evenementen:

26, 27 & 28 augustus Milionairs Summerfaire in Noordwijk http://www.thesummerfair.nl

28 augustus, zondag , Alliance Summer tasting StrandZuid Amsterdam
http://alliance.nl/2011/06/summertasting2011

Voor beide evenementen zijn er nog kaarten te koop bij ons in de winkel.

2, 3 en 4 september Haarlemmermeer Culinaire http://www.haarlemmermeerculinair.nl

11 september Zondag, Beverwijk uit de Kunst http://www.beverwijkuitdekunst.nl

17 & 18 september Castricum Culinaire http://castricumculinair.nl
Download hier het programma over Castricum Culinair

18 september Lourens event bij Duin en Kruidberg http://www.lourens.nl/events

19 september Riesling en CO Amsterdam Arena www.duitsewijn.nl

Noteer alvast in u agenda Zondag 9 oktober officiële opening van de kaasbeleving!